br. bosHoe de Gemeente Gods ontstaan is

De Gemeente Gods is in 1958 door senior-voorganger Jaap Bos opgericht. Het ontstaan van de pinkstergemeente “Gemeente Gods” in Hoogezand is een gevolg van het bezoek van de Amerikaanse evangelist Osborn. Hij werd door God gebruikt door in het jaar 1958 Nederland te bezoeken met 2 massale openlucht samenkomsten. Eén in Den Haag en één in Groningen. Duizenden mensen bezochten deze bijeenkomsten, die in het teken stonden van: “GOD IS NIET VERANDERD” en een vaak gehoorde uitspraak was, “DE BIJBEL ZEGT”. Mensen werden wedergeboren en gered voor de eeuwigheid en velen ontvingen Goddelijke genezing. Ook de Groningers werden gegrepen door het evangelie van Gods genade en werden veranderde mensen, zoals de Bijbel zegt: Wedergeboren.

 

zend-10

 De eerste diensten van de Gemeente Gods in Hoogezand werden gehouden op de zaterdagavond in de REGENBOOG, een koffiehuis voor het oude station in Hoogezand. De Gemeente Gods organiseerde veel straatevangelie-samenkomsten waar vele mensen werden gegrepen door het evangelie en werden genezen van hun ziekten. Doordat de groep van gelovigen groter werd en de behoefte groeide om ook op zondag diensten te houden werd besloten op de zondagmiddag samen te komen. Door de jaren heen had de Pinkstergemeente meerdere lokaties waar diensten gehouden werden, o.a. wijkcentrum De Kern aan het Rembrandplein, de Rehoboth school aan de Erasmusweg en het wijkcentrum Woldwijk.

 

evangelischcentrum2

In 1990 vond een grote verandering plaats. De pinkstergemeente kocht van de Gemeente Hoogezand een kleuterschool “De Kleine Beer”, gelegen aan de nu geheten Andromeda 42. De opening werd verricht door Wethouder Drost. Dit was een feestelijke dag. De kerkdiensten werden nu verzet naar de zondagmorgen, voor het eerst in de geschiedenis van de gemeente. De kerkzaal was het voormalige gymlokaal. Toen deze de mensen niet meer kon bergen werd besloten nieuwbouw te plegen. Een architect werd geraadpleegd voor het ontwerp, de burgerlijke gemeente Hoogezand versterkte de benodigde vergunningen en heel de gemeente werkte mee aan de bouw van het nieuwe GODSHUIS, EEN PRACHTIG MODERN KERKGEBOUW met ingebouwd doopvond. Deze nieuwe kerk werd officieel geopend door toenmalig burgemeester v.d. Linden. Tot op heden vinden hier, aan de Andromeda 42 bijeenkomsten plaats, kerkdiensten, jeugddiensten, bijbelstudies, bidstonden, zondagschool, kindercreche, vrouwenochtenden en praiseavonden.